Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Va fi sau nu pedepsit…

Va fi sau nu pedepsit Renato Usatîi?

Poliția a inițiat mai multe proceduri de documentare a acțíunilor de blocare a traficului rutier de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, în dimineața zilei de 12 octombrie.
Potrivit IGP, în dependență de calificarea faptelor persoanelor implicate în blocarea arterelor de transport, acestea pot fi sancționate conform art. 271 (blocarea intenționată a arterelor de transport) sau conform art. 287 (huliganism) din Codul Penal al RM, care prevăd o amendă de până la 20.000 de lei, cu privarea de libertate de până la șase ani, fie conform art. 225 al Codului Contravențional, pentru care riscă o amendă de la 1.000 la 2.000 de lei.
Poliția a mai constatat că au fost încălcate regulile circulației rutiere, în special, oprirea interzisă și circulația interzisă a autocamioanelor, care, conform art. 240, Cod Contravențional, prevede o amendă de până la 500 de lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru conducătorii auto.
Pe de altă parte, pentru organizarea ilegală a manifestațiilor, persoanele implicate riscă o amendă de până la 1.000 de lei, conform art. 67, Cod Contravențional.
Azi dimineață, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, şi susţinătorii săi au blocat chiar la primele ore circulația pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Sute de mașini au fost parcate în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni și Serghei Lazo, pe bd. Ștefan cel Mare.