Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

18 Aprilie, 2024

ANRCETI participă la Forumul ITU Telecom World 2015 organizat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor

Ediția din anul curent a Forumului ITU Telecom World este dedicată inovaţiilor în sectorul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor (TIC) şi se desfăşoară, în perioada 12 - 15 octombrie la Budapesta, Ungaria. Printre invitaţii la forum – miniştri şi conducători ai autorităţilor de reglementare din ţările membre ale Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), persoane de prim rang din industria TIC, conducători ai unor organizaţii internaţionale, instituţii ale ONU şi organizaţii din mediul academic – se află şi directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Grigore Varaniţa.

Forumul ITU Telecom World, organizat anual de către UIT, constituie o platformă internaţională care oferă participanţilor posibilitatea de a face schimb de idei şi cele mai bune practici, a stabili relaţii de parteneriat şi a dezbate cele mai stringente probleme globale din sectorul TIC. De această dată, participanţii la forum discută căile de accelerare a inovaţiilor în sectorul TIC, deschiderea accesului la economia digitală pentru toţi cetăţenii din statele lumii, luarea măsurilor necesare pentru transformarea antreprenoriatului digital în una din forţele motrice ale dezvoltării social-economice a ţărilor.

Programul include cinci sesiuni plenare, numeroase mese rotunde şi ateliere de lucru la care vor fi dezbătute multiple aspecte ale problemelor din agenda forumului. La reuniunea de la Budapesta funcționează Expoziția soluțiilor digitale, Forumul pentru schimburi de cunoștințe și Centrul pentru stabilirea contactelor între guverne, operatori și organizații academice. În cadrul forumului, directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa, va participa la câteva sesiuni plenare și mese rotunde la care vor fi dezbătute probleme de actualitate. El are programate și întrevederi cu conducători ai autorităților de reglementare din țările europene cu care ANRCETI a încheiat acorduri de colaborare.

Mai multe informaţii despre programul şi lucrările Forumului ITU Telecom World 2015 pot fi găsite la adresa: http://telecomworld.itu.int.

UIT este principala instituţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite în domeniul TIC. După 150 de ani de activitate pe care îi marchează în anul curent, UIT întrunește 193 de țări membre și mai bine de 700 de asociații din sectorul privat și mediul academic. UIT este o instituție interguvernamentală responsabilă de coordonarea la nivel mondial a utilizării partajate a spectrului de frecvenţe radio, stimularea dezvoltării infrastructurii de telecomunicaţii din ţările în curs de dezvoltare şi de elaborarea standardelor internaționale care asigură interacţiunea între toată gama de sisteme de telecomunicaţii. R. Moldova este membru cu drepturi depline al UIT din octombrie 1992.

12 octombrie 2015

Ultima actualizare: 12/10/2015