(VIDEO) Liderul grupării Stat Islamic, dispărut după un atac asupra unui convoi în care se afla

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avioane ale armatei irakiene au atacat duminică un convoi în care se presupune că s-ar fi aflat și liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, relatează agențiile internaționale de presă citând televiziunea publică de la Bagdad.

Conform sursei citate, în momentul raidului al-Baghdadi se îndrepta către localitatea Karabla, în apropierea frontierei cu Siria, pentru a participa la o întâlnire cu militanți ai SI. Televiziunea irakiană mai menționează că a fost bombardat și locul unde urma să se desfășoare această întâlnire, mulți dintre cei prezenți acolo, inclusiv diverși comandanți ai SI, fiind uciși sau răniți.

Totuși, soarta lui al-Baghdadi încă nu este cunoscută. De altfel, nu este pentru prima dată când se vorbește despre un atac asupra sa. În luna mai, SI a difuzat o înregistrare video cu acesta, infirmând atunci o relatare anterioară că ar fi fost grav rănit în urma unui raid al avioanelor coaliției anijihadiste conduse de SUA.

Gruparea Stat Islamic a ocupat teritorii vaste în Siria şi Irak, unde a proclamat un califat. Baghdadi susţine că a acceptat jurămintele de credinţă din partea mai multor susţinători din Libia, Egipt, Yemen, Arabia Saudită şi Algeria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...