(VIDEO) Avion rusesc de luptă doborât de armata turcă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele turcești ar fi doborât un avion rusesc după ce acesta ar fi zburat în spațiul aerian al țării, în conformitate cu unele rapoarte neconfirmate încă de oficiali.

Conform unor postări pe Facebook, martori oculari susțin că a existat o explozie mare în Huraytan, nordul Siriei, în timp ce trei avioane de luptă au fost observate în apropiere, scrie dailymail.co.uk.

Zvonurile că un avion rus a fost doborât vin pe fondul sporirii tensiunilor dintre președintele rus Vladimir Putin și Occident.

Rușii susțin că bombardează obiective ISIS, dar se pare că majoritatea rachetelor lor lovesc zone în care grupul extremist nu este prezent.

Organizația internațională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a acuzat duminică Rusia de utilizarea sau de furnizarea armatei siriene a unui nou tip mai performant de bombe cu submuniție de la intervenția directă în războiul din Siria, relatează AFP.

Potrivit organizației pentru apărarea drepturilor omului cu sediul la New York, acest nou tip de arme a fost utilizat într-un raid aerian la 4 octombrie, în apropiere de localitatea rebelă Kafar Halab, la sud-vest de Alep, în nordul țării. HRW nu a „putut determina cine este responsabil de atac, armata siriană sau rușii”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...