Valeriu Streleț pleacă la Bruxelles – urmează să aibă o întâlnire Donald Tusk

O delegație a Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Valeriu Streleț, se va afla la 12 octombrie, la Bruxelles, unde urmează să participe la un șir de întrevederi cu oficiali de rang înalt din structurile Uniunii Europene, transmite serviciul de presă al guvernului.

În cadrul vizitei, șeful Executivului de la Chișinău va avea o discuție cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. De asemenea, delegația Republicii Moldova, din care face parte și vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, va avea întrevederi cu vicepreședinții Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis și Maroš Šefčovič.

În cadrul discuțiilor, părțile urmează să semneze Memorandumul de Înțelegere privind includerea țării noastre în Grupul de lucru de nivel înalt pentru interconectarea conductelor de gaz în Europa Centrală și de Sud-Est (CESEC).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.