04:06:38 25.04.2024
Stiri

COMUNICAT: PPE a RECONFIRMAT sprijinul pentru PLDM și nu susține DIVIZAREA forțelor politice

Politică 25.03.2015 18:57 Vizualizări3021 Autor: Ziarul National
COMUNICAT: PPE a RECONFIRMAT sprijinul pentru PLDM și nu susține DIVIZAREA forțelor politice pldm.md


Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, susține că cel mai puternic partid la nivel european va fi alături de Partidul Liberal Democrat din Moldova, așa cum a fost dintotdeauna, și că va susține formațiunea și în timpul apropiatei campanii pentru alegerile locale. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei discuții telefonice cu liderul PLDM, Vlad Filat, care se înscrie în cadrul dialogului permanent stabilit între cei doi politicieni.

În acest context, președintele Joseph Daul a reînnoit sprijinul pe care PPE îl acordă PLDM, unicul reprezentant al Moldovei în cea mai mare familie politică europeană.

Potrivit unui comunicat al PLDM, în timpul discuției au fost evocate subiectele principale ale actualității politice interne, inclusiv în contextul geopolitic regional, cum ar fi situația din Găgăuzia după alegerile bașcanului, pregătirile pentru alegerile locale, inclusiv adoptarea Legii privind finanțarea partidelor politice, dar și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea securității informaționale a țării.

Un alt subiect important al convorbirii l-au constituit concluziile Summitului PPE desfășurat pe 19 martie la care, împreună cu cei mai importanți lideri europeni, a participat din partea PLDM prim-ministrul Chiril Gaburici.

Filat și Daul au convenit că prioritatea absolută trebuie să fie asigurarea coeziunii țării și continuarea reformelor pentru integrarea europeană. „Aceste rezultate nu pot fi atinse decât prin reunirea și nu prin divizarea forțelor politice care împărtășesc același obiectiv”, se mai spune în comunicat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md