Bătaie între cetățeni ruși și cei din Orășelul Demnității după ce primii au insultat Moldova/ FOTO

Bătaie între un grup de cetățeni ruși și membrii Gărzii Populare din Orășelul Demnității. Incidentul a avut loc cu puțin timp în urmă.

Un grup de aproximativ 20 de cetățeni ruși, care se îndreptau spre stadionul Zimbru pentru a urmări meciul Federația Rusă-Republica Moldova, au hotărât să treacă mai întâi prin orășelul improvizat din corturi, acolo unde au insultat protestatarii și au scandat lozinci anti-Republica Moldova și anti-UE (Rusia – Campion, Moldovenii – poponari etc – t.r.).

În consecință, trei dintre ei au fost luați la bătaie de membrii Gărzii Populare. Ulterior cei din urmă au chemat Poliția.

Cei trei se află la moment la Comisariatul Buiucani. Deocamdată nu am reușit să obținem mai multe detalii de la serviciul de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Platforma DA a reacționat la incident printr-un comunicat de presă:

În jurul orei 20:00, un grup din 7 persoane, în stare de ebrietate, originari din Federația Rusă, au venit în Orășelul Demnității. În timp ce locatarii priveau știrile, ei s-au aranjat în fața televizorului și au încercat să provoace mulțimea scandând “vi measo mi russkie”.

Paza orășelului a încercat să îi liniștească, la care ei au atacat cu gaze lacrimogene. Unul din provocatori a fost imobilizat, iar altul în încercarea de a lovi paza a dat greș și a lovit în camaradul său.

De menționat, că deși poliția era în preajmă, s-au implicat abia după ce provocatorii au fost imobilizați de paza orășelului

foto: moldova.org

bataie pman bataie pman 2 bataie pman 3

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.