(VIDEO) Opel a prezentat un model capabil să evite singur accidentele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opel a modificat o Insignia pentru a putea evita singură accidentele. Mașina este în stadiul de prototip și a fost gândită pentru proiectul de cercetare UR:BAN.

Opel Insignia a fost ales drept banc de probe pentru inginerii mărcii germane în vederea dezvoltării unui sistem de evitare autonomă a accidentelor frontale. În plus față de standard, prototipul are un sistem de frânare modificat, o direcție modificată și un sistem avansat de camere și radare. Sistemul a fost dezvoltat ca parte a proiectului de cercetare UR:BAN și este gândit să evite accidentele care au loc atunci când un obstacol apare brusc în fața mașinii și șoferul nu poate reacționa la timp. Spre deosebire de sistemele prezentate până acum, acesta își propune să și evite obstacolul, nu doar să frâneze în speranța reducerii consecințelor accidentului, scrie Automarket.ro.

Odată cu acest prototip, cei de la Opel au prezentat și un sistem de comunicare mașină-infrastructură. Sistemul îi permite mașinii să-i dea indicații șoferului despre cum să conducă, în special în apropierea intersecțiilor, pentru a consuma cât mai puțin carburant. Ideea sistemului este să indice o viteză optimă de rulare pentru a evita necesitatea opririi la semafor prin anticiparea momentului în care mașina va trece prin intersecție și corelarea acestuia cu clipa în care semaforul va fi pe culoarea verde.

Reprezentanții Opel nu au anunțat o dată estimativă de introducere a acestor tehnologii în producția de serie. În orice caz, ne așteptăm ca ele să fie oferite în primă instanță pe Insignia sau pe viitoarea navă amiral a celor de la Opel. Sistemul de evitare autonomă a accidentelor este doar unul dintre proiectele la care mai mulți producători de automobile și furnizori de componente s-au implicat să lucreze împreună în vederea dezvoltării de mașini mai sigure, capabile să evite singure accidentele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...