Actualitate

Peste 100 de senatori români au purtat tricouri cu slogan unionist

Inițiativa vine pe cale parlamentară din partea grupului ,,Prietenii Unirii”, care reunește senatori și deputați din toate partidele politice.

Plenul celor două Camere ale Legislativului s-a umplut de tricouri bleumarin pe care scria cu galben binecunoscutul mesaj, vizibil în ultimii ani în toate mediile, de la graffiti la manifestări stradale și dezbateri academice – ,,Basarabia e România – 27 martie 1918”, slogan promovat de societatea civilă, prin Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Parlamentarii au recurs la acest gest pentru a marca împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, când Sfatul Țării, organ al Republicii Democratice Moldovenești, decidea cu majoritate de voturi: ,,În puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama ei România”.

Grupul ,,Prietenii Unirii” s-a constituit pe 10 februarie la propunerea Platformei Unioniste Acțiunea 2012, iar membrii și-au asumat ca pe cale legislativă, de lobby, de reprezentare, prin acțiuni de imagine și prin intermediere a dialogului cu celelalte instituții, să implementeze proiecte concrete pentru unirea României cu Republica Moldova.

15 parlamentari ai grupului ,,Prietenii Unirii” vor efectua o deplasare la Chișinău pentru a sărbători ziua Unirii României cu Basarabia, începând cu 26 martie și până pe 28 martie.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *