(VIDEO) Astăzi se joacă meciul Moldova – Rusia; De ce partida este una extrem de importantă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Astăzi, cu începere de la ora 21:45, pe stadionul Zimbru din Chișinău, echipa națională a Republicii Moldova se va întâlni cu selecționata Rusiei. Partida face parte din cadrul preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2016.

Deși naționala noastră nu mai are nicio șansă de a ajunge la competiția care se va desfășura în Franța, meciul este unul de o importanță majoră, în condițiile în care Rusia poate astăzi pierde calificarea la turneul final.

Partida se dispută în cadrul etapei a 9-a a preliminariilor – penultima. În acest moment, liderul grupei, Austria, are deja asigurată calificarea la European, pentru locul 2, care tot asigură prezența directă, luptă însă nu mai puțin de 3 echipe. Este vorba de Rusia, Suedia și Muntenegru.

Rușii în acest moment stau cel mai bine, fiind clasați pe locul 2, cu 14 puncte la activ, 2 peste Suedia și 3 mai multe decât Muntenegru.

asas

Suedezii au însă meci cu Liechtenstein, iar Muntenegru întâlnește pe teren propriu Austria – o echipă deja calificată la turneul final. În cazul în care ambele echipe bat, situația în grupă s-ar putea strânge și mai mult.

Moldova poate lăsa Rusia acasă

Dacă Moldova bate astăzi Rusia, iar Muntenegru și Suedia își câștigă meciurile lor, atunci rușii vor ajunge pe locul 3, la egalitate de puncte cu Muntenegru. În schimb, dacă naționala noastră face o remiză cu Rusia, iar celelalte selecționate își câștigă meciurile, atunci Rusia și Suedia ar avea număr egal de puncte.

În această situație Rusia ar rămâne pe locul 2, întrucât are avantaj în meciurile directe cu Suedia, iar calificarea se va decide în ultima etapă. Atunci Rusia va găzdui la Moscova pe Muntenegru, iar Suedia va juca acasă cu Austria.

Astfel, dacă Moldova bate în meciul de astăzi, rușii vor avea șanse minime de a mai ajunge direct la euro, urmând ca locul 3, care duce la baraj, să se decidă în partida cu Muntenegru. Chiar și un egal ar pune Rusia într-o situație delicată, în timp ce o victorie a oaspeților practic le-ar asigura prezența la turneul final.

În tur, la Moscova, Moldova a obținut unul dintre cele două puncte câștigate în preliminarii, meciul încheindu-se la egalitate, scor 1:1.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...