Membrii schemelor de organizare a meciurilor trucate în Moldova pot fi fraţii georgieni Valter şi Pavle Khorguashvili. 

Din câte a anunţat recent şeful direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, două persoane originare din Singapore reţinute săptămâna trecută au colaborat cu doi cetăţeni ai Transnistriei, care la rândul lor, cu scopul organizării meciurilor trucate au contactat, din spusele lui Zumbreanu, cu doi foşti jucători de origine georgiană ai clubului Sheriff între anii 2008-09.

Aceşti cetăţeni ai Georgiei au fost supravegheaţi de către forţele de ordine ale Germaniei, Ungariei şi Finlandei. Se presupune că aceste persoane au mituit antrenori şi fotbalişti.

Se presupune că aceşti jucători georgieni sunt fraţii Khorguashvili, care în acea perioadă au evoluat în lotul formaţiei Sheriff, notează moldfootball.com.

Este remarcabil că anume fraţii Khorguashvili în anul 2011 au fost reţinuţi de poliţia finlandeză fiind suspectaţi de aranjare a meciurilor (ambii evoluau în acea perioadă la gruparea Rovaniemen Palloseura din Finlanda). Însă judecata finlandeză nu a putut demonstra vinovăţia lor şi fraţii au fost eliberaţi.