12 milioane de lei a cheltuit Primăria Chișinău pentru reconstrucția mansardei arse în mai 2014

Reconstrucția capitală a mansardei din sectorul Botanica, care a ars în luna mai 2014, este aproape gata. Banii pentru lucrările de reconstrucție au fost alocați din bugetul municipal și constituie o sumă de circa 12 milioane de lei.

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările interioare sunt în stadiu de finalizare și vor fi încheiate în cel mult 2 săptămâni. În prezent se efectuează lucrări de montare a ușilor de interior ale mansardei și amenajarea locurilor de uz comun de la toate etajele blocului, care au avut de suferit în urma incendiului.

După finalizarea reconstrucției mansardei, municipalitatea va efectua lucrări de termoizolare și renovare a pereților exteriori ai blocului de locuințe. Aceste lucrări sunt planificate pentru anul viitor și vor incluse în bugetul municipal.

De asemenea, urmează să fie creat și un grup de lucru pentru a evalua prejudiciile aduse bunurilor din locuințele care au fost distruse în urma incendiului. Cheltuieli care vor fi suportate integral de către municipalitate, mai informează Primăria Chișinău.

În luna mai 2014, incendiul, care s-a produs din cauza unui scurt circuit, a distrus 28 de apartamente de la mansarda blocului de locuințe de pe str. Independenței, 10/2, din sectorul Botanica.

mansarda arsa2

mansarda arsa3

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.