Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Construcția mansardei a blocului de locuințe din sectorul Botanica, distrusă în urma incendiului produs în anul 2014

   1849

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul de realizare a lucrărilor de finisare interioare a mansardei blocului de locuințe din str. Independenței, 10/2, distrusă în urma incendiului produs în luna mai 2014.

Potrivit  autorităților municipale, lucrările interioare sunt în stadiu de finalizare și vor fi încheiate în cel mult 2 săptămâni. În prezent se efectuează lucrări de montare a ușilor de interior ale mansardei și amenajarea locurilor de uz comun de la toate etajele blocului, care au avut de suferit în urma incendiului.

După finalizarea reconstrucției mansardei, municipalitatea va efectua lucrări de termoizolare și renovare a pereților exteriori ai blocului de locuințe. Aceste lucrări sunt planificate pentru anul viitor și vor incluse în bugetul municipal.

De asemenea, va fi creat un grup de lucru pentru a evalua prejudiciile aduse bunurilor din locuințele care au fost distruse în urma incendiului și urmează a fi suportate integral de către municipalitate.

Menţionăm că incendiul care a distrus 28 de apartamente de la mansarda blocului de locuințe din sectorul Botanica, s-a produs din cauza unui scurt circuit. Costul total al lucrărilor de reconstrucție este de circa 12 milioane lei, bani care sunt alocați din contul bugetului municipal.

       

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău