Despre acest lucru a declarat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv din Moldova, Nicolae Juravschi, după ce a avut o întâlnire cu preşedintele grupului de lucru, Sergiu Palihovici.

La iniţiativa grupului de lucru însărcinat cu misiunea de a evalua capacitatea de construcţie a unui stadion republican multifuncţional modern, a  fost identificat deja terenul pe care va fi ridicată noua arenă.

Preşedintele grupului, Sergiu Palihovici, a declarat că au fost analizate trei locuri unde ar putea fi construit noul Stadion Republican, identificat fiind un teren din apropiere de Stăuceni.

Terenul are o suprafaţă de 100 de hectare şi este în proprietatea Ministerului Agriculturii care deţine toate reţelele de energie şi gaz conectate.
Pentru început, Sergiu Palihovici spune că responsabilii vor merge la FIFA, UEFA şi comisiile europene de profil, pentru a identifica fonduri pentru construcţia noului stadion.

După prezentarea raportului grupului de lucru, urmează să fie expediat un demers către Comitetul Olimpic şi Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru a elabora un concept al noului stadion într-un termen de 15 zile.

La momentul actual nu este cunoscută capacitatea stadionului, însă după elaborarea conceptului, în dependenţă de numărul de locuri, va fi cunoscută suma investiţiilor.