Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

16 Aprilie, 2024

Reprezentanți ai ANRCETI participă la un atelier de lucru privind asigurarea securităţii informaţionale si a reţelelor de comunicați electronice

Un grup de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) participă, în perioada 7 – 8 octombrie, la un atelier de lucru pentru autorităţile de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările Parteneriatului Estic (PaE) cu tema: „Securitatea informaţională şi a reţelelor publice de comunicaţii electronice”. Atelierul de lucru se desfăşoară la Vilnius, Lituania, în cadrul proiectului de asistenţă tehnică al Comisiei Europene „Grupul autorităţilor de reglementare din statele PaE” (EaPeReg).

La eveniment participă specialişti din cadrul autorităţilor de reglementare din cinci ţări PaE (Armenia, Belarus, Georgia, R. Moldova, Ukraina), experţi în domeniu din state membre ale Uniunii Europene şi de la Institutul European de Standarde în Telecomunicaţii (ETSI). Acesta este al treilea atelier de lucru în probleme de actualitate din cele patru planificate pentru anul 2015. Scopul acestor reuniuni este de a oferi reglementatorilor din ţările PaE suportul necesar în procesul de armonizare a practicilor de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice cu standardele europene.

În cadrul atelierului de lucru, experţii din statele UE vor prezenta abordările, reglementările şi experiența acestora privind implementarea politicilor naţionale de securitate cibernetică şi de protecţie a reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, iar reprezentanţii autorităţilor de reglementare din ţările PaE, inclusiv ai ANRCETI, vor prezenta situaţia actuală din ţările lor privind asigurarea securităţii reţelelor, serviciilor şi a confidenţialităţii datelor personale ale utilizatorilor de servicii. Participanții la eveniment vor discuta, de asemenea, problemele existente la capitolul respectiv în ţările PaE şi modalităţile de soluţionare a acestora, studii de caz şi cele mai bune practici de gestionare a riscurilor şi incidentelor de securitate a reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice.

Grupul EaPeReg a fost constituit în septembrie 2012 la reuniunea de la Chişinău a autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările PaE. El are misiunea de a asigura schimburi de informaţii şi experienţă între reglementatorii din statele PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic naţional din ţările PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare.

7 octombrie 2015
 

Ultima actualizare: 7/10/2015