În minutul 52, nord-americanii conduceau cu 15-0, dar "Stejarii" s-au ambiţionat şi au avut o revenire de senzaţie. Cu două eseuri transformate şi o lovitură de penalizare care a fost reuşită cu două minute înaintea fluierului final, elevii lui Lynn Howells au întors soarta jocului şi au reuşit o performanţă istorică.

Aceasta a fost a doua performanţă a României de la această Cupă Mondială care va rămâne în istoria competiţiei. La meciul cu Irlanda, disputat pe Wembley, s-a stabilit şi recordul de audienţă la CM, cu 89.267 de spectatori!

"Echipa României a dat dovadă de bărbăţie, a dat dovadă de unitate şi a reuşit să câştige. Au revenit şi au crezut în forţele lor. În clipa în care şi-au pus victoria în gând.", a declarat Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

"Mă bucur că România a adus cei mai mulţi spectatori, că am avut un jucător cu 5 Cupe Mondiale (n.r. Ovidiu Toniţa). Mă bucur şi de această revenire şi sper să ne bucurăm şi se următorul meci, cel contra Italiei.", a adăugat fostul rugbist şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby.