România scrie istorie la Campionatul Mondial de rugby; Cea mai mare revenire în meciul cu Canada

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România a reușit prima victorie la actuala ediție a CM de rugby în fața Canadei, pe care a învins-o cu 17:15. Este prima dată când, la Cupa Mondială, o echipă condusă la o diferență de 15 puncte reușește să revină și să câștige.

În minutul 52, nord-americanii conduceau cu 15-0, dar „Stejarii” s-au ambiționat și au avut o revenire de senzație. Cu două eseuri transformate și o lovitură de penalizare care a fost reușită cu două minute înaintea fluierului final, elevii lui Lynn Howells au întors soarta jocului și au reușit o performanță istorică.

Aceasta a fost a doua performanță a României de la această Cupă Mondială care va rămâne în istoria competiției. La meciul cu Irlanda, disputat pe Wembley, s-a stabilit și recordul de audiență la CM, cu 89.267 de spectatori.

„Stejarii” și-au oferit acum șansa de a prinde locul al treilea în grupă în cazul unei victorii cu Italia, duminică, iar acest lucru ar fi sinonim cu calificarea directă la CM 2019.

DTH van der Merwe (33) și Jeff Hassler (44) au reușit eseurile echipei Canadei, unul transformat de Nathan Hirayama (45), iar Gordon McRorie a marcat o lovitură de pedeapsă (11).

Mihai Macovei a semnat ambele încercări ale „stejarilor” (53, 74), transformate de Florin Vlaicu (54, 75), care a reușit și lovitura de pedeapsă care a adus victoria (78).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...