Streleț, despre acuzaţiile la adresa lui Ponta: „Prefer să am încredere în ceea ce îmi spune premierul român”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Valeriu Streleț spune că are încredere în prim-ministrul de la București, care recomandă autorităților de la Chișinău să îndeplinească procedurile privind împrumutul de 150 de milioane de euro promis de Victor Ponta, în condițiile în care acesta este acuzat de minciună și manipulare, doarece țara vecină nu poate acorda Republicii Moldova acest împrumut.

„Ieri am avut o discuție telefonică cu domnul Ponta, iar astăzi am făcut un schimb de mesaje. Ca șef de Guvern prefer să am încredere în ceea ce îmi spune prim-ministrul de la București, iar acesta spune că noi trebuie să urmăm toate procedurile de semnare și ratificare a acordului de împrumut, ca să ajungem la momentul debursării primei tranșe din acest credit”, a comentat Streleț acuzațiile secretarului executiv al Partidului Național Liberal de la București, Radu Carp.

Acesta adăugat că „este părerea unui partid, care deocamdată este în opoziție în România”.

Citește și: Ponta a mințit; Știa de pe 22 septembrie că România nu poate împrumuta Moldova

Potrivit lui Carp, Ponta a știut încă de la 22 septembrie că România nu poate să acorde împrumutul de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, dar cu toate astea a „mințit”, declarând că țara vecină poate să acorde acești bani în mai multe rânduri.

„Victor Ponta a aflat după ședința de Guvern din 22 septembrie că un astfel de împrumut nu este posibil. A mințit opinia publică pe data de 30 septembrie, știind foarte bine că Memorandumul respectiv nu este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern și nici nu avea cum sa fie”, susține Radu Carp.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...