În prag de campionat, reprezentanţii ambelor loturi s-au arătat optimişti în legătură cu perspectivele noului sezon competiţional. 

ALEXANDRU ŞESTOPAL,  antrenor UASM:
Sper că acest campionat va fi mult mai interesant. Anul trecut au fost 8 echipe, acum s-au înscris 9 şi în fiecare formaţie sunt jucători care ştiu să joace baschet. Eu cred că suporterilor le va fi interesant. În premieră, competiţia se desfăşoară după o nouă formulă, care poate aduce plusuri, sau poate aduce minusuri, dar asta vom vedea.

EUGEN DRACIOV, preşedinte club sportiv UASM:
Anul acesta echipa noastră aniversează 15 ani de la fondare. Am început noua ediţie a Campionatului cu oarecare probleme. Din lotul de anul trecut au rămas 60 la sută dintre jucători. Deoarece am început transferurile la sfârşitul verii, nu am reuşit să găsim băieţi cu o calitate a jocului mai înaltă şi acum lotul acesta are drept scop principal de a se califica în play off.

ANDREI COJOCARU, jucător BC Trojans-Speranţa:
Echipa a fost fondată la iniţiativa unor jucători. Am susţinut şi eu această iniţiativă. Am dorit să creăm o nouă echipă. Denumirea este Trojans, ne-am unit cu cei de la Şcoala Sportivă Speranţa, avem trei jucători tineri plus antrenorul echipei de copii de la Speranţa.

Obiectivul principal este, în prima etapă, să ne calificăm în play-off, şi, evident în a doua etapă vom face tot posibilul pentru a candida la titlul de campioni.

La scorul de 62-61 pentru gazde, apărătorul echipei debutante, Denis Melniciuc, a reuşit, pe final de meci, o aruncare precisă de 3 puncte şi a adus prima victorie în palmaresul echipei Trojans-Speranţa, rezultat final 64-62.

În alte meciuri, Viva-Baschet Tiraspol a dispus, acasă, cu scorul de 66-60 de Gama Cahul şi BC Râbniţa a surclasat cu 79-58 lotul de la Soroca-Baschet. Studenţii Universităţii de Medicină s-au impus în faţa celor de la Admirals cu 77-61, în timp ce campioana en-titre, Donbaschet-UTM, a fost liberă de joc.

Următoarea etapă a Diviziei Naţionale se va disputa duminica viitoare, la 11 octombrie. Studenţii agrarieni vor juca acasă cu Donbaschet - UTM, iar baschetbaliştii tiraspoleni îi vor găzdui pe colegii lor din Râbniţa. CS Soroca Baschet va juca cu Admirals, iar revelaţia primei manşe, Trojans-Speranţa, va juca, pe teren propriu, cu Gama-Sind Cahul. Viitorii medici vor fi liberi de joc.