Nume
Parola
Vizualizări: 4390
MoldData întețește lupta cu spam-ul și malware-ul în Republica Moldova
Chisinau, 6 Octombrie 2015 — Întreprinderea de Stat „MoldData” și compania olandeză „SpamExperts”, unul din liderii mondiali specializaţi în domeniul securităţii email, au făcut public un nou parteneriat în combaterea spam-ului și malware-ului în Republica Moldova. Acțiunea se înscrie în Programul de Securitate Cibernetică promovat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Înainte de a identifica tehnologii avansate de combatere a spam-ului, „MoldData” utiliza diverse soluții „in-house” anti-spam, însă acestea nu erau de fiecare dată eficiente, pentru că nu puteau controla şi reduce cantitatea mare de spam. Concomitent cu implementarea metodelor de filtrare la intrare şi la ieșire, „MoldData” va putea satisface necesităţile clienților săi, astfel eliminând riscul ca utilizatorii sa primească/expedieze mesaje electronice dăunătoare.

De menţionat că serviciul anti-spam este oferit gratuit utilizatorilor serviciilor de găzduire a „MoldData”. Tehnologia „anti-spam” a fost implementată exclusiv local, bazându-se pe prima platformă publică de „cloud” din Republica Moldova, la fel aplicată de „MoldData”.

„Spam-ul este un dezastru pentru orice furnizor de servicii de găzduire web. Clienții dau vina pe furnizori, în cazul in care emailurile nu sunt transmise sau livrate, pe când furnizorii de servicii, la rândul lor, dau vina pe clienți pentru introducerea în aşa-zisele „liste negre” a IP-urilor. Soluția propusă de „SpamExperts” este una foarte bună, deoarece poate fi implementată inclusiv pe infrastructură locală. Acest fapt sporeşte credibilitatea clienţilor în acest serviciu. În plus, tehnologia „anti-spam” oferă posibilități de raportare în timp real a riscurilor de spam şi malware pentru fiecare client separat” a afirmat Dorian Bodiu, administrator al „MoldData”.

„Ne concentram zilnic asupra elaborării unor soluții corporative de securitate email, pentru a permite organizațiilor să-şi protejeze infrastructurile împotriva atacurilor spam interne şi externe. Recentul nostru parteneriat cu „MoldData” constituie încă o oportunitate excelenta de a consolida calitatea si sustenabilitatea serviciilor noastre, deoarece sperăm sa construim o relație de business de succes,” a menționat Sam Renkema, director executiv „SpamExperts”.

MoldData este o întreprindere de stat si registratorul național ccTLD.md, coordonată de MTIC. Este unicul prestator de servicii Cloud si unul din cei mai mare furnizori de hosting din Moldova.