(VIDEO) Prognoză meteo marca „Russia 24”: „Vreme bună pentru atacuri în Siria”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rușii sunt tot mai implicați în atacurile desfășurate pe teritoriul Siriei, împotriva Statului Islamic, astfel că la meteo este prezentată starea vremii din punctul de vedere al acțiunilor militare rusești din această țară.

„Condiții foarte bune pentru atacuri aeriene” în Siria, spune prezentatoarea rubricii meteo la postul de televiziune „Russia 24”.

„În Siria continuă operațiunea militară rusă. Potrivit experților meteo, vremea este favorabilă pentru astfel de acțiuni aeriene. Luna octombrie în Siria este în general favorabilă pentru zbor”, spune prezentatoarea.

Vorbind despre vremea normală pentru această perioadă a anului, condițiile meteo vor putea fi numite „ideale pentru a îndeplini misiuni de luptă”, de la sfârșitul săptămânii până la jumătatea lunii octombrie, a continuat prezentatoarea.

Nu în ultimul rând, la meteo se vorbește și despre furtunile de nisip din Siria, care în luna octombrie reprezintă un fenomen rar. În schimb, în luna noiembrie, vremea se schimbă, cerul fiind deseori acoperit. „În asemenea circumstanțe, ducerea la îndeplinire a unei misiuni de luptă va fi mult mai dificilă”, comentează prezentatoarea.

De la jumătatea săptămânii trecute, Rusia a lansat peste 70 de raiduri aeriene asupra Siriei în numele luptei împotriva terorismului, dar este suspectată de către țările occidentale de lovirea cu prioritate a pozițiilor grupărilor care se opun aliatului istoric al Moscovei, președintele sirian Bashar al-Assad.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...