Rebelii din Siria cheamă ţările arabe să facă front comun împotriva Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acțiunile Rusiei ce au ca ținte poziții ale opoziției moderate din Siria nemulțumește și mai mult grupările rebele siriene. Liderii acestora au cerut țărilor din regiune să se unească într-un front comun, să formeze o alianță împotriva Rusiei și Iranului, potrivit Reuters.

Potrivit unei declarații a grupelor rebele siriene, din care face parte și puternica fracțiunea islamistă „Ahrar al-Sham, Frontul comun este necesar pentru a se opune „alianței ruso-iraniene care ocupă Siria”.

Declarația a fost semnată de reprezentanții a 41 de grupari rebele. Printre acestea se numără mai multe organizatii care sunt părți ale Armatei Libere Siriene (FSA).

Aripa siriană a organizației teroriste „Al Qaeda” – „Al-Nusra Front” nu a semnat declarația, cu toate acestea, gruparea face parte dintr-o coaliție cu „Ahrar al-Sham”, care controlează o mare parte a provinciei Idlib din nord-vestul Siriei.

În Declarație nu se specifică care țări ar trebui să participe la alianța anti-ruso-iraniană, dar Turcia, Arabia Saudită și Qatar deja îi sprijină pe rebelii sirieni împotriva președintelui Bashar al-Assad.

De la jumătatea săptămânii trecute, Rusia a lansat peste 70 de raiduri aeriene asupra Siriei în numele luptei împotriva terorismului, dar este suspectată de către țările occidentale de lovirea cu prioritate a pozițiilor grupărilor care se opun aliatului istoric al Moscovei, președintele sirian Bashar al-Assad.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...