„Nu cred că a fost vorba despre un accident', a declarat oficialul american la Madrid, sub rezerva anonimatului. Acest lucru confirmă profunda noastră îngrijorare cu privire la acţiunile lor şi ridică întrebări cu privire la intenţiile, comportamentul şi profesionalismul lor în acţiunile lor aeriene”, a adăugat oficialul.

Potrivit responsabilului american, Washingtonul a început discuţii urgente cu Turcia şi partenerii săi din cadrul NATO la Bruxelles, scrie Agerpres.

Pentagonul şi Rusia au discutat la începutul lunii octombrie cu privire la modul de a evita incidente în spaţiul aerian sirian în condiţiile în care Moscova bombardează de şase zile poziţii ale opozanţilor lui Bashar al-Assad, lovituri aeriene care au loc în paralel cu cele lansate de coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic.

„Este exact genul de comportament neprofesional pe care căutăm să-l evităm”, a insistat oficialul american.

Menţionăm că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat luni încălcările spaţiului aerian al Turciei de către avioane de luptă ruse, acţiuni pe care le-a calificat drept inacceptabile.

Jens Stoltenberg a convocat cele 28 de state aliate pentru o reuniune de urgenţă a Consiliului Atlanticului de Nord ce urmează să aibă loc luni seara, pentru a fi discutată situaţia din Siria.