Chivorchian este bun prieten cu preşedintele Federaţiei din Moldova, Pavel Cebanu, cu care a avut zilele trecute o discuţie. „Printre altele, l-am întrebat: „Băi, Pavele, cum se dau licenţele astea la voi? Toate lumea din România vine la voi să ia licenţa. Şi mi-a spus printre altele: „Măi, au mai venit. Şi Mutu a fost pe la noi să poată să-şi dea licenţa. A vrut să vadă cum poate să-şi ia licenţa. Sunt două criterii. Să locuieşte în Moldova şi să antrenezi în Moldova”, a declarat Chivorchian în exclusivitate la ProSportLive, emisiunea zilnică difuzată pe www.prosport.ro de la ora 10.

În aprilie 2015, Mutu a declarat la Sport.ro că intenţionează să se apuce de cursurile Şcolii de antrenori: "Mă tot gândesc la o carieră de antrenor. Doamne ajută, să sperăm că voi reuşi". În iulie, la Digi, Mutu a fost mai explicit: „Vreau să mai joc măcar doi ani şi, uşor-uşor, să mă “împrietenesc” cu meseria de antrenor. Visul meu este să fiu, la un moment dat, selecţionerul echipei naţionale şi chiar nu am de gând să-l trec la capitolul “regrete”!”.

Răspunsul lui Burleanu a fost prompt: „Ştiu că nu are licenţa pro, trebuie să îşi ia licenţa pro şi bineînţeles că îmi doresc ca asemenea jucător să aibă posibilitatea să împărtăşească după aceea jucătorilor, în primul rând la nivel de echipe de club, apoi bineînţeles să facă pasul spre echipele naţionale”

De ce vrea Mutu să-şi ia licenţa la Chişinău?

Potrivit declaraţiilor lui Rădoi, în Moldova timpul pentru obţinerea licenţei este mai scurt şi, mai important, nu este nevoie de diploma de Bacalaureat:

„Aveam ca variante Moldova şi Italia. Pentru Italia era mult mai dificil pentru mine ca timp pierdut pentru transport. BAC-ul este doar un criteriu de punctaj la ambele federaţii, nu cum e în România. A fost normal ca eu să aleg aceste variante. În al doilea rând, în România terminarea cursurilor ar fi durat între cinci ani şi jumătate şi şase ani. La Coverciano primeşti Licenţa PRO în 3 ani şi opt luni, iar în Moldova în patru ani. Cred că este de asemenea normal ca eu să prefer această variantă".

La ProSportLive, Chivorchian a susţinut că în discuţia avută cu Cebanu, preşedintele federaţiei de la Chişinău i-a spus că pentru a-şi lua licenţa emisă de forul pe care îl conduce, un antrenor trebuie să îndeplinească două condiţii: să locuiască şi să antreneze în Moldova.

După ce agenţia Reuters a scris despre subiect, presa internaţională a relatat pe larg despre modul în care Rădoi vrea să-şi obţină licenţa la Chişinău.

În acest moment, Mutu (36 de ani) evoluează Indian Super League la FC Pune.