„Rezultatul prezentat de BNM este unul satisfăcător, condiţiile sunt avantajoase. Am solicitat ca contractul să fie semnat în termeni restrânşi. Răspunsul BNM a fost că acest contract trebuie să fie prezentat de Kroll. Cred că suntem la faza finală. E vorba de zile, suntem aproape de semnarea acestui contract”, a spus şeful Guvernului.

Textul viitorului contract care va fi semnat între BNM şi Kroll va fi consultat mai întâi la şedinţa Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară.

Anterior, Streleţ a declarat că dacă se va ajunge la o înţelegere cu cei de la Kroll, aceştia vor avea nevoie de cel puţin jumătate de an pentru efectuarea investigaţiilor.

Totodată, şeful Guvernului spunea că preţul cerut de Kroll pentru realizarea celei de-a doua faze de investigare a jaful de la cele trei bănci este mult prea mare.

Experţii au comentat preţul solicitat de ofertant, ca unul exagerat, drept un pretext pentru a tergiversa investigarea jafului şi că Valeriu Streleţ ar fi primit indicaţii din partea liderilor alianţei de guvernare să nu permită demararea celei de-a doua etape de investigare a jafului din sistemul bancar. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.