08:16:53 29.03.2024
Stiri

PREMIERĂ // O galerie de ARTĂ și mai multe concerte, într-un PASAJ subteran din Chișinău

Social 05.10.2015 13:58 Vizualizări2776 Autor: Daniela Hadei
PREMIERĂ // O galerie de ARTĂ și mai multe concerte, într-un PASAJ subteran din Chișinău facebook.com


Un eveniment inedit va avea loc în acest weekend la Chișinău.

Este vorba de o galerie de artă, o expoziție de tablouri și fotografii, Art Tatoo, un concert acustic, dar și unul susținut de mai mulți DJ de pe ambele maluri ale Prutului.

Organizat de o echipă de voluntari, membri ai Cluburilor de Film din R. Moldova, evenimentul se va desfășura în această sâmbătă într-un pasaj subteran din Chișinău și are drept scop să adune la un loc mai mulți artiști din R. Moldova.

„Niciodată nu este timp suficient pentru a explora cele mai interesante evenimente. Noi le-am adunat în unul singur! Proiectul este un experiment și va fi organizat în pasajul subteran de lângă Academia de Științe a Moldovei. Pasajul va fi transformat într-o adevărată galerie de artă, unde pot participa toți doritorii. Este un eveniment nou în R. Moldova și vine să demonstreze autorităților publice locale că tinerii artiști sunt în cătarea unei astfel de platforme. Dacă vom obține autorizație, pe viitor vrem să organizăm aici și proiecții de film, expoziții permanente și chiar piese de teatru”, afirmă coordonatoarea proiectului, Valentina Botnaru.

Tânăra ne mai spune că ideea unui astfel de eveniment i-a venit după ce a văzut unul similar într-un pasaj subteran din Slovacia și că i-a fost foarte greu să convingă autoritățile de la Chișinău atunci când a decis să-l implementeze aici.

„Ni s-a spus că pasajul subteran este luat în arendă, încă nu știm cine este arendașul. Când am venit cu această propunere, reprezentanții primăriei au pus accent pe aspectele legale mai întâi, să luăm pasajul în arendă, dar noi nu avem acești bani. Sperăm ca, după evenimentul de sâmbătă, care va dura doar o zi, să ajungem la înțelegere cu reprezentații Direcției Cultură”, ne-a mai spus Valentina Botnaru.

Evenimentul de sâmbătă va începe la ora 15.00, iar intrarea este gratuită.

De asemenea, picturile și fotografiile vor fi expuse doar pe parcursul evenimentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md