Actualitate

Circa 300 de locuri vacante de muncă la Târgul de Cariere din capitală

Luisa Olar, director executiv al agenţiei "Fapte", care a organizat evenimentul, a comunicat pentru MOLDPRES că tîrgul reuneşte 30 de companii şi organizaţii. "Evenimentul se adresează în mod special tinerilor cu studii superioare sau în curs de finisare a studiilor, cu sau fără experienţă profesională. Locurile de muncă acoperă o gamă largă de domenii, cum ar fi industria auto, sectorul alimentar, domeniile bancar, telecomunicații, servicii, logistică și transport. Astfel, se caută profesori de limbă engleză, administratori de baze de date, medici, specialişti IT, manageri vînzări, jurnalişti, merceologi, analişti economici, experţi auto, şoferi pentru rute internaţionale, operatori la calculator, casieri, bucătari și vînzători", a precizat Luisa Olar.

O clinică privată, care participă la tîrg, caută medici de familie și oferă un salariu de la cinci mii de lei (aproximativ 230 euro). De asemenea, sînt oferte pentru posturile de vînzător sau casier cu o retribuţie lunară între 3200 și 4500 lei sau de şef de producere la o companie de lactate cu un salariu de 5500 lei. În acelaşi timp, pentru şoferii de rute internaţionale sînt propuse cîştiguri lunare de peste două mii de euro, cu condiția că aceștia trebuie să vorbească fluent engleza sau germana. Printre angajatorii care fac recrutări se numără şi mari companii cu capital american, francez, belgian, românesc etc. O companie care produce automobile propune candidaţilor să facă şi un test de inteligenţă emoţională.

Alina Gorschi, specialist principal la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a specificat pentru MOLDPRES că în prezent baza de date a instituției are peste 8 mii de locuri vacante de muncă, cu salarii de la 1 900 de lei. Aproximativ 73 la sută din posturile vacante sînt pentru muncitorii necalificaţi.

Tîrgul de Cariere este un proiect demarat în anul 2006 şi care este organizat în fiecare primăvară şi toamnă în marile oraşe din România şi în capitala Republicii Moldova. În România, Tîrgul de Cariere a trecut de ediţia cu numărul o sută, iar Tîrgul de Cariere de la Chişinău a ajuns la cea de-a opta ediţie.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *