„Iată mesajul meu către liderii Iranului: planul vostru de a distruge Israelul va eşua. Israel nu va permite niciunei forţe de pe Pământ să-i ameninţe viitorul. Şi iată mesajul meu către ţările ONU: oricare ar fi rezoluţiile pe care le adoptaţi în această incintă, Israelul va face tot posibilul pentru a-şi apăra statul şi poporul”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Mai mult, în intervenţia sa, şeful guvernului israelian a declarat că nu va permite dotarea Iranului cu arme nucleare, denunţând vehement acordul internaţional semnat pe 14 iulie între marile puteri şi regimul islamist de la Teheran. Oficialul israelian a avertizat că este periclitată pacea globală şi a semnalat că va face toate eforturile diplomatice pentru a bloca aplicarea acordului.

Totuşi, documentul include un compromis între Washington şi Teheran care va permite inspectorilor ONU să solicite vizite la obiective militare iraniene, în cadrul efortului de monitorizare. În acest sens, Netanyahu a denunţat tăcerea Naţiunilor Unite faţă de ameninţările Iranului la adresa poporului israelian.