Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucția canalizării pluviale pe bd. Constantin Negruzzi

   3438

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de pe șantierul de reconstrucție a rețelelor de apeduct, canalizare menajeră și canalizare pluvială pe bd. Constantin Negruzzi. La moment, lucrările pe teren se execută conform calendarului aprobat, iar tronsonul de canalizare pluvială va fi reconstruit până la finele anului curent.

Conform proiectului aprobat, până în prezent au fost efectuate o serie de lucrări subterane complexe ce țin de montarea tuburilor circulare pentru canalizarea pluvială pe o lungime de 250 metri liniari și instalarea pe bd. Iu. Gagarin a 3 cămine de colectare apelor pluviale.

De asemenea, au fost efectuate în proporție de 80 la sută lucrări subterane pentru reabilitarea rețelei de iluminat public și a obiectivelor de semafoare.

Reabilitarea canalizării pluviale pe bd. Constantin Negruzzi, este parte componentă a proiectului "Chişinău - Proiect Sectorial Drumuri Urbane". Proiectul prevede reabilitarea rețelei de străzi și trotuare, crearea unor locuri de parcare și modernizarea sistemului de iluminat public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. C. Negruzzi, str. V. Alecsandri, str. Tighina, str. 31 August 1989 și str. Alexandru cel Bun, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

    
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău