Liderii DA spun că e responsabilitatea poliției în caz că vor exista violențe

Reprezentantul Platformei „Demnitate și Adevăr” Valentin Dolganiuc admite că există riscul unor violențe la protestul de duminică, 4 octombrie, din Piața Marii Adunări Naționale.

“Sigur că tentative vor exista din partea celor care nu-și doresc acest protest sau din partea celor împotriva cărora este orientat acest protest al cetățenilor, protestul pașnic. Este de responsabilitatea poliției, în primul rând, ca să ne asigure dreptul nostru constituțional la protestul pașnic și noi de fiecare dată ne adresăm ca să se întâmple acest lucru și să ne protejeze. Noi purtăm responsabilitatea pentru discursurile noastre, pentru nechemarea la violență, aceasta este responsabilitatea noastră, iar infiltrarea diferitor intruși în mulțime prin declanșarea anumitor violențe este responsabilitatea altora”, a declarat acesta pentru Today.md.

În același timp, purtătorul de cuvânt al IGP a menționat că poliția va fi prezentă pentru a asigura ordinea publică. „În cazul în care în cadrul protestelor vor avea loc violențe, responsabili de acestea se fac organizatorii protestului, adică Platforma DA”, a precizat Tamara Procopii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.