(INFOGRAFIC) Moldovenii trimit mai puțini bani acasă: Transferurile au scăzut cu peste 30%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moldovenii au primit, în primele opt luni ale anului curent, din străinătate prin băncile moldoveneşti mijloace băneşti sub formă de transferuri în sumă de peste 743,84 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o scădere cu peste 30 la sută faţă de perioada similară a anului precedent.

Fluctuațiile cursului de schimb al valutelor originale față de dolarul american au contribuit cu 15,3 la sută la scăderea totală a transferurilor în ianuarie-august 2015, în timp ce diminuarea efectivă a transferurilor a constituit puțin peste 17 la sută.

„Principala cauză a evoluției negative a transferurilor a fost scăderea sumelor primite din Federația Rusă. în luna august curent acestea s-au diminuat de 3 ori comparativ cu august 2014 și cu 33 la sută comparativ cu luna iulie 2015. Dacă în luna august a anului trecut ponderea transferurilor din Rusia a constituit 67,8 la sută din total, atunci în august 2015 ea a scăzut până la 44,3 la sută”, spun responsabilii de la Banca Națională a Moldovei.

În luna august, moldovenii au primit din străinătate prin băncile moldoveneşti mijloace băneşti sub formă de transferuri în sumă de 81 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă o scădere cu aproape 50 la sută faţă de august 2014, când au fost transferate 154 de milioane de dolari.
ced


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...