Tinerii din cele nouă raioane din zona de securitate au oportunitatea de deschide o afacere

Tinerii domiciliați în cele 9 raioane din Zona de Securitate: Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, interesați în dezvoltarea unei afaceri au oportunitatea de obține granturi, instruire și deschide afaceri.

Pentru început, 75 de candidați selectați, vor beneficia de o serie de instruiri intensive cu privire la cerințele față de întocmirea unui plan de afaceri. Totodată, instrucțiunile cu privire la elaborarea planurilor de afaceri vor fi disponibile și în varianta online la adresa www.bci.md.

În continuare, beneficiarii de instruiri, dar și alți tineri interesați din regiune, își vor putea perfecționa planurile de afaceri pentru a fi prezentate comisiei de evaluare.
Cele mai bune 15 idei selectate vor beneficia ulterior de sprijin în finalizarea planului de afaceri, asistență consultativă permanentă, precum și un grant în valoare de
10,000-15,000 USD. Vor fi oferite 5 granturi de până la 15,000 și 10 granturi de până la 10,000 USD).

Fiecare beneficiar de grant va veni cu cel puțin 10% contribuție proprie, care va fi îndreptată spre achiziționarea de echipamente și bunuri necesare, precum și alte costuri relevante în conformitate cu planul de afaceri.

Acest suport va oferi posibilitate tinerilor, inclusiv migranților plecați la muncă peste hotare, de a-și lansa propriile de afaceri la nivel local, acestea vor crea locuri noi de muncă și noi surse de venit pentru localitate. Această inițiativă se va focusa pe tinerii cu cele mai inovative idei și cu cel mai bun potențial antreprenorial din întreaga regiune Transnistreană și Zona de Securitate care vor să înceapă și să dezvolte o afacere.

Obiectivul principal este de a crea locuri de muncă pentru tinerii (18-35 ani) din zona de securitate, prin sprijinirea acestora în inițierea și dezvoltarea unei afaceri, precum și oportunități de a crea noi relații și de a cunoaște cele mai bune practici.

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat de PNUD Moldova.
Obiectivul general al Programului este de a contribui la dezvoltarea unui climat de încredere și cooperare de-a lungul râului Nistru, generând noi perspective asupra intereselor comune și a unui viitor comun pentru oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului.
Continuând experiența de succes a etapei anterioare a programului, una dintre principalele direcții de acțiune în noua etapă este axată pe promovarea unei culturi a spiritului antreprenorial în regiune pentru tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin posibilitatea de a deveni antreprenori de succes.

Pentru mai multe detalii referitor la proiect precum și procedura de înregistrare le puteți afla accesînd pagina web www.bci.md sau apelînd la numerele de telefon (0248) 44 746- Direcţia dezvoltare economică investiţii şi relaţii transfrontaliere/(+373 22) 85 50 80- Liviu Andriuța.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.