Cu lăutari şi alai! Cursa feroviară Chişinău-Iaşi a fost lansată!

Trenul de pe cursa Chișinău – Iași a pornit astăzi din gara Chişinău la ora 6:17 , în trei ore ajungând la Iași, stația Socola. Acesta este dotat cu wi-fi, sistem de aer condiționat și oferă toate comoditățile pentru o călătorie plăcută, ecologică și sigură.

Printre primii călători care au mers cu noua garnitură au fost liderul PL, Mihai Ghimpu, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, precum și alți fruntași liberali, însoțiți de membrii ansamblului de muzică populară „Ștefan Vodă”.

Mihai Ghimpu a postat pe Facebook și o înregistrare video, cu o piesă interpretată de lăutari în drum spre Iași.

//

În drum spre casă, cursa Chișinău – Iași, trenul UNIREA! Ora 07:07

Posted by Mihai Ghimpu on 29 Septembrie 2015

Ministru Transporturilor Iurie Chirinciuc a declarat că trenul Chișinău-Iași este mai mult decât o simplă investiție în transportul feroviar, deoarece acest proiect are implicații directe, nu doar în turism, ci și în educație, cultură și în procesul de integrare europeană. “Acest tren va scurta distanța dintre România și Republica Moldova, amplificând mobilitatea cetățenilor români și moldoveni. În aceste circumstanțe, pot afirma, cu mândrie că acest tren își merită, pe bună dreptate, numele: „Unirea””,a menţionat ministrul.

Trenul s-a oprit la două stații pe teritoriul Moldovei -Călărași și Ungheni- unde oficialii au fost întâmpinați cu pâine, sare și muzică populară. La stația din Călărași,  trenul a fost întâlnit cu pâine și sare, iar ulterior – sfințit de un preot.

Trenul are o capacitate de 265 de locuri, iar începând de marți dimineață. Un bilet la clasa I – va costa 230 de lei, la clasa a II-a – 185 de lei iar la clasa a 3-a – 165 de lei.

Copiii până la șapte ani vor achita doar 50 % din costul biletului, iar studenții și elevii din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor beneficia de această reducere permanent.

Din gara Socola, pasagerii vor fi preluați de un autobuz, care-i va aduce până în oraș.

Înapoi spre Chișinău trenul va porni la ora 17.17.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.