Ban Ki-moon s-a referit la adoptarea recentă a noilor Obiective globale pentru Dezvoltarea Durabilă în perioada post-2015, exprimându-şi speranţa că Guvernul Republicii Moldova va întreprinde acţiuni hotărâte pentru implementarea acestora.

La rândul său, Valeriu Streleţ a apreciat rolul important al agenţiilor şi programelor ONU în procesul asistenţei pentru dezvoltarea Republicii Moldova, pe parcursul anilor.

Premierul Republicii Moldova a declarat că a fost făcut un pas important în avansarea eforturilor globale de dezvoltare, referindu-se la adoptarea agendei post-2015 cu obiectivele de dezvoltare durabilă, bazate pe trei piloni interconectaţi – economic, social şi de mediu. Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la situaţia regională de securitate şi evoluţiile în dialogul pentru reglementarea conflictului transnistrean, fiind menţionată relevanţa proiectului ONU privind măsurile de încredere.

Valeriu Streleţ a lansat invitaţia în adresa Secretarului General ONU de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Precizăm că în aceste zile, la New York, se desfăşoară sesiunea a 70-a a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.