Totodată, Europa League, a doua cupă continentală rezervată cluburilor, a generat 247 milioane euro, cu 5 milioane mai mult decât în campania precedentă, conform cifrelor prezentate în raportul financiar al forului european.

În total, veniturile generate de competiţiile organizate sub egida UEFA au crescut la 1,730 miliarde euro, cu 1,8 la sută mai mult decât în anul anterior. În 2007, când francezul Michael Platini a preluat destinele UEFA, aceste venituri nu depăşeau 900 milioane euro.

În acelaşi timp, UEFA a distribuit anul trecut un total de 175,6 milioane euro, reprezentând contribuţii de solidaritate, aceasta fiind cea mai mare sumă din istoria acestei organizaţii, precizează agenţia EFE.

Pentru anul care urmează se prevede ca veniturile UEFA să crească la 2,016 miliarde euro, în special datorită Campionatului European 2016, care va avea loc în Franţa.

Bugetul total aprobat pentru viitorul exerciţiu financiar este de 4,650 miliarde euro, estimându-se că 66 la sută din această sumă va proveni din drepturile de televizare, iar 21 la sută din drepturile de exploatare comercială.