Regele Abdullah al Iordaniei cere combaterea terorismului, numindu-l „un al III-lea război mondial”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a pledat, de la tribuna Adunării Generale ONU, pentru intensificarea eforturilor internaţionale împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, denunţând atrocităţile comise de terorişti la nivel global, pe care le-a numit „un al III-lea război mondial”.

În discursul la ONU, regele Iordaniei a vorbit despre lupta împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, despre situaţia din Ierusalim şi despre criza refugiaţilor sirieni.

„Viitorul omenirii este ameninţat de islamiştii care sunt activi la nivel global”, a spus regele Abdullah al Iordaniei.

„Aceste grupuri care se abat de la doctrina islamului se folosesc de suspiciune şi de ignoranţă pentru a-şi extinde puterea; mai rău, îşi arogă libertatea de a distorsiona cuvântul lui Allah, pentru a justifica cele mai atroce crime”, a spus suveranul iordanian.

„Suntem toţi uniţi în convingerea că aceste forţe trebuie învinse. Trebuie să ne imaginăm cum ar arăta viitorul nostru într-o lume cu crime masive, cu decapitări publice, cu sclavie. Eu am numit această criză un al III-lea război mondial şi cred că trebuie să ripostăm cu intensitatea adecvată. Sunt necesare acţiuni colective pe toate fronturile”, a insistat regele Iordaniei, pledând pentru o campanie ideologică globală împotriva extremiştilor.

„Comunitatea globală trebuie să îşi unească eforturile, să iubească aproapele şi să manifeste respect pentru cei diferiţi faţă de noi”, a cerut regele Abdullah al II-lea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...