Cât vor primi partidele politice de la bugetul de stat în 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidele politice vor primi în anul 2016 din bugetul de stat 41 de milioane de lei potrivit devizului de cheltuieli aprobat marți de Comisia Electorală Centrală.

Partidele urmează să primească acești bani în conformitate cu Legea privind finanțarea partidelor politice care prevede alocarea a 0,2% din veniturile bugetului de stat pentru actorii electorali

De asemenea, pentru activitatea Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC au fost planificați 1300 de mii de lei. În scopul organizării eventualelor scrutine locale în cursul anului 2016 va fi nevoie de circa 1 milion de lei, iar cheltuielile pentru organizarea unui eventual referendum republican au fost estimate la 64154,38 mii de lei.

Tot astăzi, CEC a aprobat programul calendaristic privind organizarea alegerilor locale din 15 noiembrie curent și a constituit circumscripţiile electorale de nivelul întîi pentru desfăşurarea alegerilor locale noi ale consilierilor în Consiliul sătesc Coșernița, raionul Criuleni, și în Consiliul comunal Lingura, raionul Cantemir.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...