În cele 9 partide, Ronaldinho a avut mai degrabă evoluţii palide, fiind departe de jucătorul care făcea spectacol în UEFA Champions League. Brazilianul nu a înscris nici măcar un gol pentru Fluminense, club la care a ajuns în vara acestui an.

Cel mai probabil, motivul despărţirii pare să fie faptul că Ronaldinho nu era un om de bază la Fluminense. Brazilianul, care îşi pierduse şi sprijinul fanilor, adunase trei meciuri la rând pe banca de rezerve. În ultimul meci, el a fost titular, dar a fost schimbat la pauză. A fost huiduit de suporteri, după cum subliniază presa din Brazilia.

"Fluminense anunţă despărţirea de Ronaldinho Gaucho, care s-a produs pe cale amiabilă, cu acordul celor două părţi. De la primul contact, jucătorul şi clubul au dat dovadă de profesionalism şi respect. Noi sperăm să păstrăm legătura cu Ronaldinho şi să lucrăm la alte proiecte pe viitor. De când am semnat cu el, am avut succes mare pe piaţă, tradus prin vânzarea de tricouri şi atragerea partenerilor. Fluminense vrea să-i mulţumească lui Ronaldinho şi îi doreşte mult succes pe viitor", a fost comunicatul clubului.

Transferat pe 11 iulie, Ronaldinho a debutat pentru Fluminense pe 1 august, împotriva lui Gremio, iar în campionat a strâns 7 meciuri. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Flamengo, Atletico Mineiro şi Queretaro.