Orhei va sărbători separat Ziua Națională a Vinului

Deși Ziua Națională a Vinului nu va mai fi organizată în Chișinău, primăria și Consiliul Raional Orhei au decis să organizeze evenimentul în localitate.

Evenimentul va începe pe 4 octombrie, ora 9, în piața Vasile Lupu. Programul sărbătorii include numeroase expoziții cu vânzare, degustări, concursuri cu premii, evoluții ale dansatorilor și interpreților autohtoni.

Câteva zeci de vinării, întreprinderi agricole și de prelucrare a strugurilor vor aștepta vizitatorii la standurile amenajate în tradiția sărbătorii. Fiecare stand va avea o denumire, care îi va caracteriza tematica: “Drumul vinului”, “La cramă”, “Nunta moldovenească”, “Toamna în orgadă”, “La gura beciului”, “Bogăția gliei”, “La un pahar de vorbă” ș.a. La finalul sărbătorii cele mai frumoase și creative standuri vor fi premiate cu diplome și premii. În cadrul sărbătorii vor fi premiați și participanții concursului național “Polobocul de aur”. Acest concurs este dedicat producătorilor vinului de casă, în scopul popularizării tradiției vechi moldovenești și ridicării culturii de consum a vinului. Cu ocazia Zilei Naționale a Vinului, la Orhei au fost invitați numeroși oaspeți din străinătate. Sunt așteptate delegații din Polonia, Belarus, Ucraina, România, Rusia și alte țări.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.