Ultima oră

Companiile aeriene ruseşti ar putea renunţa la cursele spre Republica Moldova

Potrivit tass.ru, Vladimir Tasun a declarat că sancţiunile stabilite de Ucraina împotriva companiilor aeriene ruseşti vor afecta cursele spre Republica Moldova.

„Când Ucraina introduce sancţiuni împotriva operatorilor avia din Rusia, atunci noi trebuie să ne despărţim de Moldova. Efectuarea unei curse avia spre Republica Moldova, ocolind Ucraina, nu este convenabilă din punct de vedere economic. Dacă ocolirea spaţiului aerian al Ucrainei pentru a ajunge în Europa sau Turcia durează 40 de minute, atunci pentru a ajunge în Moldova călătoria ar dura o oră şi 30 de minute şi să traversezi mii de kilometri. Totuşi, companiile aeriene din Republica Moldova se vor bucura cu siguranţă de această decizie”, a precizat Tasun. Preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Aerian a Federaţiei Ruse a declarat anterior că din cauza interdicţiilor anunţate de Kiev companiile aeriene ruseşti vor înregistra pierderi de zeci de milioane de dolari.

Potrivit unian.ua, Guvernul de la Kiev a decis pe 25 septembrie să interzică accesul şi tranzitarea companiilor avia ruseşti, în special „Aeroflot” şi „Transaero”, a spaţiului aerian al Ucrainei. Decizia va intra în vigoare pe 25 octombrie. Menţionăm că de pe urma renunţării la zborurile către Republica Moldova va avea de câştigat, în special, „Air Moldova”, întreprinderea de stat care este lider pe piaţa din Republica Moldova.

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *