Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata rubricii este Doina Stimpovschi.

„În ediția de mâine ne întrebăm cât va mai rezista Alianța pentru Integrare Europeană 3. După ultimele evnimente putem lesne afirma că aceasta riscă să se destrame definitiv, iar viitorul formațiunilor care au constituit-o să fie incert. După ce a fost părăsită de doi deputați (Nicolae Juravschi și Petru Știrbate), liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a amenințat că se va dezice de majoritatea parlamentară în cazul în care condițiile formațiunii incluse în Acordul de constituire a alianței nu vor fi îndeplinite în luna următoare. Democratul Andrian Candu și președintele PLDM, Vlad Filat, s-au referit și ei la situația AIE 3 și spun ce trebuie să facă pentru ca majoritatea parlamentară să asigure vectorul proeuropean al țării.

Luni, la Chișinău a avut loc conferința regională anticorupție, la care au participat șefii CNA, Procuraturii Generale și Ministerului Justiției. Experții străini au discutat cu autoritățile de la Chișinău despre pașii pe care trebuie să-i întreprindă pentru lupta eficientă contra corupției și au venit cu un set de recomandări. Directorul CNA, Viorel Chetraru, le-a spus jurnaliștilor că își dorește ca actele de corupție să se transforme dintr-o activitate profitabilă și neprietenoasă în una foarte periculoasă și neprofitabilă. Declarația a fost făcută în contextul în care, tot el, spune că din aproape 500 de dosare anuale trimise în judecată, au fost condamnate mai puțin de 50 de persoane pentru acte de corupție.

Tot în ediția de mâine citiți un reportaj realizat din interiorul celor două tabere de protestatari din centrul Chișinăului, între care s-a format un război rece. Orășelul Victoriei este o clonă nereușită a Orășelului Demnității, susțin protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale care consideră că protestul lor „e mai simpatic” decât cel din scuarul Parlamentului. Se pare că cele două tabere se vizitează regulat fiind curioși să afle ce mănâncă și cu ce se învelesc adversarii.

Mai multe vă lăsăm să aflați mâine în ziarul Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG