În Republica Moldova se vor desfăşura Zilele Culturii Republicii Belarus

Un program artistic complex, ce include concerte, o expoziţie de goblenuri şi proiectarea mai multor filme, va fi organizat în perioada 30 septembrie – 2 octombrie de Ambasada Republicii Belarus la Chişinău. Acţiunile vor avea loc în cadrul Zilelor Culturii Republicii Belarus în Republica Moldova.

Astfel, ceremonia de inaugurare va avea loc pe 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Filarmonica Naționala “Serghei Lunchevici”. Evenimentul va cuprinde un concert susținut de ansamblul de stat de muzică populară “Cвята”, condus de artistul emerit al Republicii Belarus, Anatoly Kashtalapov.

O altă acțiune organizată cu ocazia Zilelor Culturii Republicii Belarus va fi expoziția de goblenuri “Каляровая нізка”, inaugurată la Filarmonica Naționala “Serghei Lunchevici” pe 30 septembrie, ora 17:00.

În perioada 1 – 2 octombrie la Centrul de cultură și artă “Odeon” vor fi proiectate mai multe filme belaruse printre care “Белые росы. Возвращение”, „Следы апостолов”, „Брестская крепость”, precum și filme de animație realizate la studioul “Belarusfilm”.

Totodată, ansamblul ”Cвята” va susține un concert și la Palatul municipal de cultură din orașul Bălți, pe data de 1 octombrie.

Moldova.ORG reaminteşte că în perioada 15-16 iulie a avut loc cea de a 16-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică unde s-a discutat posibilitate de a organiza Zilele Culturii Republicii Belarus în Republica Moldova.

Totodată, în anul 2016 vor fi stabilite zilele culturii Republicii Moldova în Belarus.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.