Fiecare ne-am găsit măcar o dată în situaţia de a fi surprinşi de o ploaie torenţială, fix în ziua când am lăsat umbrela acasă. Cu siguranţă, momentul nu tocmai plăcut lasă fiori reci când realizezi că ai în buzunar un smartphone foarte costisitor, dar cu rezultate incerte în ce priveşte protecţia la apă şi umezeală.

Din fericire un utilizator YouTube care avea la îndemână ambele variante iPhone 6s şi iPhone 6s Plus a făcut un experiment potenţial riscant, dovedind că telefoanele din noua serie 6s pot rezista scufundate în apă timp de cel puţin o oră fără efecte adverse.

Ridicând miza şi mai sus, ambele telefoane au fost lăsate sub apă în stare de funcţionare, orice pătrundere de umezeală riscând să scurtcircuiteze componentele electronice aflate la interior.

La finalul testului, conectorul Lightning şi cel pentru căşti au fost încercate şi găsite în stare de funcţionare, testele neevidenţiind daune vizibile. Chiar dacă nu garantează protecţie completă în orice situaţie, dubla reuşită oferă totuşi speranţă că telefoanele iPhone 6s sunt suficient de bine construite pentru a nu se defecta la primul contact cu apa.