Taximetriști amatori – jefuiau la drumul mare

Poliția a reținut pe urme fierbinți, trei tineri, cu vârstele cuprinse între 24 și, respectiv, 28 de ani, originari din raioanele Ialoveni și Dubăsari. Suspecții au jefuit de bunuri și bani doi pasageri de ocazie pe teritoriul raionului Ialoveni. Riscă până la 7 ani de închisoare.

Serviciul de gardă al IP Ialoveni a fost sesizat în seara zilei de 27 septembrie, în jurul orei 21:40, de un tânăr, pe faptul că a fost jefuit de trei bărbați necunoscuți.

Acesta a povestit polițiștilor că se afla în Gara auto Sud din mun. Chișinău, unde a stopat o mașină de ocazie pentru a se deplasa în or. Leova. S-a urcat într-un automobil de model Wolkswagen Passat cu numere de înmatriculare franceze, în care se aflau trei tineri. Deplasându-se pe traseul Chișinău-Hîncești, șoferul a oprit automobilul și în mod deschis, indivizii l-au deposedat de un notebook, un telefon mobil cu husă, inelul de căsătorie, precum și 670 de lei, după care au părăsit locul faptei.

Ulterior, făptașii au comis un nou jaf, după același plan. Aceștia au revenit în Gara de Sud, de unde, în calitate de pasager, au luat un tânăr de 19 ani, cu care s-au deplasat pe traseul Chişinău – Leuşeni. Ajungând în extravilanul satului Nimoreni, Ialoveni, în mod deschis l-au deposedat de telefonul mobil, notebook, dulciuri, parfum și 20 de mii ruble rusești, cauzându-i astfel un prejudiciu de circa 18 mii de lei.

În urma activităților operative desfășurate, angajaţii IP Ialoveni au stabilit numărul de înmatriculare a automobilului și au orientat efectivul la reținerea acestuia.

Astfel, de către echipajul serviciului patrulare al IP Ialoveni, pe urme fierbinți, a fost reținut automobilul anunţat în orientare. Urmare a acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit identitatea făptaşilor, doi dintre ei fiind anterior judecați pentru infracţiuni similare. Totodată, în automobilul suspecților, polițiștii au depistat bunurile sustrase.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă privațiune de libertate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.