Actualitate

Viziunea Republicii Moldova asupra acţiunilor globale de dezvoltare durabilă, prezentată la ONU

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul discursului ținut sâmbătă, 26 septembrie, oficialul moldovean a reafirmat necesitatea prezervării resurselor naturale ale planetei pentru a nu permite degradarea mediului înconjurător cauzată de factorul uman.

În context, au fost menţionate angajamentele Republicii Moldova privind dezvoltarea durabilă, în particular dezvoltarea sectorului energiei regenerabile care reprezintă o industrie nouă pentru Republica Moldova, însă una competitivă şi sustenabilă pentru care s-au pus deja bazele unei infrastructuri moderne în mai multe localităţi din ţară. „Agenda de integrare europeană şi implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă sunt două direcţii de acţiune complementare şi indivizibile”, a declarat viceprim-ministrul Natalia Gherman, menţionând că aplicarea riguroasă a standardelor UE în toate sferele vieţii va duce la fortificarea economică şi coeziunea socială în ţara noastră.

În mod special, a fost remarcată contribuția Republicii Moldova, în parteneriat cu Guvernul Germaniei și cu sprijinul PNUD și Organizației Mondiale a Muncii, la identificarea mijloacelor de implementare a obiectivelor privind dezvoltarea durabilă. Republica Moldova a coordonat cu Germania procesul de elaborare a Declarației Reuniunii de Nivel Înalt de la Chișinău privind Consolidarea Capacităților Instituționale Efective pentru implementarea Agendei de Dezvoltare post-2015.

Summit-ul ONU pentru adoptarea Agendei ONU post-2015 are loc în perioada 25-27 septembrie, la New York, cu participarea delegaţiilor de nivel înalt din toate ţările lumii.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *