Totodată, la Cahul oamenii au anunţat un protest non-stop, instalând un Orăşel al Demnităţii după exemplul celui din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ajunşi la disperare, cetăţenii spun că vor dormi în stradă până îşi vor lua ţara înapoi.

Astăzi în întreaga ţară au avut loc mai multe acţiuni de protest la care au participat şi reprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” şi ai Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Împovăraţi de griji şi dornici de un viitor mai bun pentru copiii lor, manifestanţii spun că nu mai pot tolera hoţia şi vor o guvernare onestă.

Zeci de oameni din raionul Călăraşi au ieşit la protest pentru a se declara solidari cu manifestanţii din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Spirit de revoltă şi în oraşul Criuleni, acolo unde oamenii au acuzat puterea de faptul că le fură viitorul şi au cerut demisii. Şi aici invitaţi ai mitingului au fost membri ai Platformei "DA".

Nici cei din Ungheni nu au stat acasă şi au ieşit să-şi ceară ţara înapoi.


Sute de persoane s-au adunat în centrul oraşului Cimişlia pentru a-şi cere ţara înapoi, potrivit Independent.md. Locuitori ai oraşului Cimişlia, dar şi din satele din apropiere, au venit în centrul localităţii pentru a se solidariza cu manifestanţii din Oraşul Demnităţii, instalat deja de trei săptămâni în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

La un moment dat, protestatarilor li s-a alăturat şi primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, care a salutat protestele din toată ţara. El a îndemnat cetăţenii să pună în continuare presiune pe „guvernarea coruptă”.


Sursa Foto: Independent.md

Acţiunile de protest vor continua şi săptămâna viitoare. Marţi, 29 septembrie, un protest va fi organizat la Nisporeni, începând cu ora 17.00, lângă Consiliul Raional.
 
Pe 1 octombrie, acţiuni similare vor avea loc în centrul satului Cărpineni, la ora 10.00, dar şi în Piaţa raională din Şoldăneşti.
 
Locuitorii din Ialoveni se vor aduna la ora 17.00, lângă Consiliul Raional, iar protestatarii din Rezina se vor întâlni pe 3 octombrie, la ora 11.00, lângă Consiliul Raional.