Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova continua sa se afle delegatia Fondului Monetar International, care, asa cum se stie, se documenteaza in legatura cu situatia economica si din sectorul bancar moldovenesc.

Curtea de Conturi va audia raportul auditului despre cum s-au cheltuit banii destinati organizarii alegerilor parlamentare de anul trecut.

Se va vorbi si despre corupţie si lupta impotriva ei la o conferinta organizata de Centrul National Anticorupţie: unde se aniverseaza 15 ani de la crearea Initiativei Regionale Anticorupţie.

Împotriva corupţiei continuă sa protesteze oamenii la Chisinau, asa cum o fac de la 6 septembrie incoace.

In vizita la Chisinau va sosi principele Radu, sotul prințesei Margareta a României. Miine se va afla la Comrat, in Gagauz Yeri.

Pe plan extern:

La Adunarea Generala ONU vor rosti discursuri astazi presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si cel al Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi lideri au planificata si o intrevedere, la care se relateaza ca vor fi discutate chestiuni precum situatia din Siria si lupta impotriva grupării Statului Islamic, dar si criza din Ucraina. Intilnirea are loc in conditii extrem de tensionate intre cele doua tari, dezcorduri apărînd si in legatura cu cine a initiat-o. Moscova sustine ca administratia Obama, oficialitati americane spun contrariul.

La Strasbourg incepe o noua sesiune a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei si tot acolo va fi acordat astazi premiul Vaclav Havel pentru drepturile omului.

In Cehia este aniversată Ziua Statalităţii.

XS
SM
MD
LG