Messi va rata cel puțin 12 meciuri în urma accidentării din meciul cu Las Palmas

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lionel Messi s-a accidentat în meciul pe care FC Barcelona l-a câştigat cu 2-1 pe teren propriu în faţa nou-promovatei Las Palmas şi a părăsit terenul după doar 10 minute, cea mai rapidă schimbare din întreaga sa carieră.

Iniţial, s-a sperat că nu este vorba despre ceva grav, dar testele au arătat că vedeta catalanilor a suferit o leziune care îl face indisponibil aproximativ două luni. De altfel, privirea lui Messi la ieşirea din clinica unde au avut loc primele investigaţii spunea multe şi nu anunţa nimic bun.

În cele din urmă, site-ul oficial al Barcelonei a confirmat că Lionel Messi a suferit o ruptură a ligamentului colateral intern al genunchiului stâng, ceea ce înseamnă că jucătorul de 28 de ani va lipsi de pe gazon 7-8 săptămâni.

În aceste condiţii, sud-americanul va rata 12 meciuri – opt ale Barcelonei şi patru ale Argentinei.

În La Liga, Messi nu va juca în meciurile cu Sevilla (3 octombrie), Rayo Vallecano (17 octombrie), Eibar (25 octombrie), Getafe (1 noiembrie) şi Villarreal (8 noiembrie).

În Liga Campionilor, Luis Enrique nu se va putea baza pe omul său numărul 1 în partidele cu Bayer Leverkusen, de marţi, şi în „dubla” cu BATE Borisov, de pe 20 octombrie şi 4 noiembrie.

„Mereu este trist şi neplăcut când apare o accidentare, Cu atât mai mult dacă este vorba despre Messi. Dar suntem o echipă şi sunt convins că vom trece peste acest moment. Este un test şi un alt motiv de motivaţie pentru echipa noastră. Vom vedea din ce material suntem făcuţi şi sunt sigur că vom fi în regulă”, a declarat antrenorul catalanilor.

Lionel Messi nu a mai ratat un meci din cauza unei accidentări din noiembrie 2013, când a ieşit în minutul 21 al partidei de campionat cu Betis şi apoi a lipsit în următoarele nouă jocuri.

Luis Enrique nu este singurul care are o problemă în plus. În aceeaşi situaţie se află şi selecţionerul Argentinei, „Tata” Martino, care nu îl va avea la dispoziţie pe Messi la primele patru meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2018, cu Ecuador (8octombrie), Paraguay (13 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) şi Columbia (17 noiembrie).

Cu toate acestea, staff-ul medical al Barcelonei face eforturi şi sepră să-l poată recupera pe Messi pentru marele duel cu Real Madrid. El Clasico este programat în etapa a 12-a din la Liga, pe 21 noiembrie, de la ora 21:30.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...