17:29:17 25.04.2024
Stiri

Iubiri celebre // Inegalabilul din „Beatles”

Social 27.09.2015 16:40 Vizualizări2824 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // Inegalabilul din „Beatles” sursa: google.ro

Staruri mondiale // John Lennon și femeile pe care le-a iubit

Unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii rock, cu peste 1,1 miliarde de discuri vândute, a fost alcătuit din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr. Băieții din „The Beatles” au fost adorați de milioane de fani din întreaga lume. Dar fiecare din ei a avut și o viață privată. Vom vorbi despre John Lennon care a iubit trei femei în scurta sa viață.

Prima dragoste

S-au cunoscut în 1957 la Colegiul de Artă din Liverpool. S-au căsătorit în 1962, când Cynthia Powell rămâne însărcinată, cu puţin înainte ca „Beatlemania” să-l transforme pe John într-un star mondial. La început, totul a fost frumos. John îi compunea scrisori de dragoste, unele de-a dreptul erotice. Era un iubit dificil. Gelos, suspicios, infidel şi boem. Ea era o tânără echilibrată, dedicată şi care îl aştepta. Diferenţa dintre ei era prea mare. Totul părea să-i despartă, dar ei au mers înainte.

Adevărat că n-ar fi luat-o niciodată de nevastă, dacă n-ar fi așteptat un copil, cel puţin aşa susţinea el.

Cynthia n-a dus o viaţă în roz cu el, deși nu s-a plâns niciodată pentru durerea pe care a îndurat-o când el o ascundea, pentru a părea un star tânăr, rebel şi disponibil, când o înşela sau când a dat-o brutal la o parte, înlocuind-o pentru totdeauna în inima sa cu Yoko Ono.

Iubire emblematică

Cu șapte ani mai mare decât el, artista avangardistă japoneză simboliza femeia matură care îi asigura rebelului John punctul de sprijin. Au avut o relație plină de iubire, disperare și creativitate.

S-au cunoscut la o expoziție londoneză. Yoko este cea care a forțat pașii către un viitor comun. Cu o hotărâre neobosită, îi va schimba radical viața. Îl va încuraja și va insista să îndrăznească mai mult.

În noiembrie 1968, Yoko pierde o sarcină. Lennon divorțează pentru a-și trăi povestea de iubire cu Yoko. În martie 1969 se căsătoresc și au o relație fructuoasă. Totul s-a întrerupt tragic, odată cu asasinarea lui John Lennon, în decembrie 1980.

Marea pasiune

Mărturisirea iubirii dintre John Lennon şi Alma Cogan, o vedetă britanică de origine evreiască, pe jumătate româncă, a ieşit la iveală abia după moartea Cynthiei Lennon, care s-a confesat unei ziariste cu promisiunea de a păstra secretul.

Alma Cogan, vedetă tv, fusese o mare pasiune a starului. John obişnuia în adolescenţă să o imite pe cântăreaţa pop supranumită „fata cu un chicotit în voce”.

Întâlnirea cu „Beatleşii” s-a produs în 1964. John s-a îndrăgostit fulgerător de ea, deși aceasta era cu opt ani mai mare. N-a mai contat că devenise tată în urmă cu doar câteva luni.

Atracţia lor a fost atât de puternică, încât John şi Alma nu s-au mai ascuns de ochii lumii. Relaţia lor a devenit un secret notoriu, „îi trăda limbajul corpului”, după cum observase Cynthia.

Ea spunea că aventura celor doi era toridă. John era complet fascinat de femeia cu personalitate efervescentă, care nu purta de două ori rochiile.

Pierdere grea

Dar la 26 octombrie 1966, la doar 34 de ani, moare din cauza cancerului ovarian. Lennon a fost devastat de dispariţia ei. Era a doua persoană pe care o adulase şi pe care o pierduse. Mama îi murise pe când el avea 17 ani.

După moartea Almei, Cynthia l-a văzut pe John schimbat radical. „Poate dacă ea ar fi trăit, s-ar fi consumat aventura şi el s-ar fi întors ca întotdeauna acasă, cu coada între picioare. Aşa, Alma a devenit femeia de neatins”, a mai spus Cynthia.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md