Actualitate

Principele Radu al României va efectua prima vizită în Găgăuzia

Un comunicat de presă al Casei Regale precizează că vizita va avea loc la Chișinău, capitala țării, și la Comrat, centrul administrativ al Regiunii Autonome Găgăuzia. Aceasta este prima vizită a unui membru al Familiei Regale în Găgăuzia.

În capitală, Principele Radu se va întîlni cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și cu primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. De asemenea, Alteța Sa Regală va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Academiei de Științe a Moldovei, va face o donație de carte Universității și va vizita Universitatea Agrară de Stat a Moldovei și Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău.

La Comrat, Principele Radu se va întîlni cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, precum și cu reprezentanți ai Comitetului executiv al Regiunii autonome. De asemenea, Principele Radu va vizita Universitatea de Stat din Comrat, Centrul de informare al României, Muzeul Istoric Regional al Găgăuziei, precum si Biblioteca Turcească „Mustafa Kemal Atatürk”.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *